Doar 12 lei taxa de transport pentru comenzile cu ridicare din Easy Box-ul Sameday. Profită acum. Ai livrare în 24h*.

Amestecuri pentru narghilea - Mixuri de narghilea pentru toate gusturile

Amestecuri pentru narghilea - Mixuri de narghilea pentru toate gusturile

Vrei să afli cum să faci o narghilea delicioasă și cum să amesteci tunurile pe care le ai acasă? Atunci acest articol este pentru tine. 

De ce ne place atât de mult să facem o narghilea acasă? Deoarece ne oferă posibilități nelimitate de a crea mixuri de arome, de a le savura gustul intens și de a le transmite mai departe pentru a le încerca și alții.

Legat de gustul aromelor, este important să reții că, de exemplu: aromă de măr de la Adayla, aroma de măr de la Darkside, aroma de măr de la Puer sau un măr de la oricare alt brand sunt arome complet diferite, așa că atunci  când vrei să creezi mixuri, gustul mărului( exemplul nostru) va diferi în funcție de producător.

În urmă cu câțiva ani, totul era mult mai simplu: numărul producătorilor dar și al aromelor era de cel puțin zece ori mai mic decât acum.

În prezent, apariția aromelor mixate, gata de utilizare, este o simplificare majoră: acum este suficient să îți achiziționezi o aromă gata mixată pentru a obține o narghilea gustoasă. De exemplu, producători precum Egoista, Puer, Tabu sau Ways au mixuri gata preparate pentru utilizare.
 

Dacă nu ești familiarizat cu mixologia tutunului de narghilea, dar îți dorești să creezi mixuri autentice, atunci este important să cunoști câteva aspecte importante:

 

Ce presupune mixologia aromelor de narghilea?

 

Mixologia aromelor de narghilea se referă la amestecarea a 2, 3 sau mai multe arome, pentru a crea un mix savuros și inedit. 

 

Putem distinge următoarele categorii de gusturi:

 

Arome proaspeteaceastă categorie include toate aromele de citrice,gheață, mentă, lămâie, mentol, eucalipt și multe altele;

 

Aromele dulci și dulci-acrișoare - vin într-o multitudine de variante: de la înghețată cu fistic sau Ciocolată cu alune sau Jeleuri cu lâmăile.

 

Mixurile/aromele de fructe și fructe de pădure - includ gusturi precum: afine, zmeură, mure, mere roșii și verzi, combinații de fructe tropicale și multe altele;

 

Aromele picante sunt mono-arome precum: scorțișoară ( PUER - Cinnamon Tea ), ghimbir, anason, cardamom, cafea, dar și amestecuri de tutun gata preparate, uneori foarte originale, de exemplu, aroma de tarhon de munte (PUER) sau Limonadă de Iasomie, Tabu.

 

Tutunuri excentrice - am decis să includem aromele total neobișnuite - gustul pufuleților dulci de la TABU, gustul strălucitor al energizantului (Puer - Energizant)  și tutunurile neobișnuite cu flori - cu aromă de trandafiri, iasomie, lavandă,  Fragi cu conifere - TABU.

 

Reguli de bază ale mixologiei

Mixologia nu este doar despre: o aromă  + o aromă =  mix. 

Pentru ca amestecul să fie cât mai original, trebuie să te ghidezi după un set de reguli, simple, de bază. Dar nu te gândi că există reguli stricte aici, deoarece a mixa diverse arome înseamnă, în primul rând, a experimenta.

 

De ce iubitorii de narghilea iubesc mixologia aromelor? Pentru că nu se plictisesc niciodată să descopere mixuri noi. Și ce este cel mai interesant? Că mixologia este un tărâm nesfârșit pentru experimente!  Sunt gusturi pe care nu le vei găsi niciodată mixate, așa că nu-ți rămâne decât să le mixezi tu.

Pentru a avea un mix reușit trebuie să ții cont și de proporții:

Gustul dominant - de bază - în proporție de 50-70%.

Această este aroma de bază care va domina amestecul. Atunci când alegeți acest gust, rețineți că toate deciziile ulterioare ar trebui să țină cont de această aromă dominantă. Următoarele arome ar trebui să maximizeze gustul sau să îl completeze.

Gustul suplimentar -  în proporție de 20-40%;

Acest gust este defap postgustul, care de asemenea este puternic, dar nu suficient de expresiv pentru a fi folosit ca o aromă de bază / solo. 

Când vorbim de expresivitate ne referim la profunzimea gustului: de exemplu, tutunurile picante ( ghimbir, scorțișoară)  nu ar trebuie să fie folosite ca bază sau solo, din punctul nostru de vedere, ci aceste arome se dezvălui cel mai bine completând aromele de bază. Ele intensifică aroma de bază și le dă o notă strălucitoare.

Gustul de nuanță - nu este mai mare de 20%.

Aceasta este nuanță finală - un gust care oferă o aromă subtilă amestecului, care ajută la dezvăluirea gustului de bază și a gustului suplimentar. Mixul în care se dezvăluie note suplimentare în postgust este considerat deosebit de reușit.

Recomandarea noastră pentru mixurile din tutun este să adăugați ca gust de nuanță, o aromă pe bază de frunze de ceai sau celuloză, deoarece aceste arome sunt gândite să intensifice gustul aromelor pe bază de tutun și să facă mult mai mult fum! Încarcă, sigur vei rămâne plăcut surprins. 

Ține cont că, creșterea procentului de tutun/ aroma narghilea cu un anumit gust, nu face întotdeauna ca acea aromă să devină gustul de bază - totul depinde de tutun / aroma narghilea, de gustul particular și de modul în care îl vei așeza în creuzet. Unele tipuri de tutunuri / arome narghilea sunt supra aromatizate, iar altele sunt greu de simțit chiar și atunci când sunt puse solo în creuzet.

Pentru a identifica aromele mult mai ușor, pe site-ul nostru ți-am pregătit o selecție de arome fără tutun și fără nicotină, pe care le-am clasificat astfel:

   

Pentru a crea un amestec, trebuie să luați diferite arome de narghilea / tutunuri și să le amestecați împreună. Cu toate acestea, nu totul este atât de simplu. 

Există mai multe metode de amestecare care scot în evidență diferite arome atunci când sunt fumate?

Amestecat - dă un gust mai uniform,

Straturi - permite diferitelor gusturi să se dezvolte treptat,

Sectoare - face amestecul mai versatil.

Pentru a aprecia fiecare aromă și gust în parte, te sfătuim să-l fumezi mai întâi solo. Abia atunci îl poți înțelege pe deplin, astfel încât să îl poți utiliza, mai târziu în mixuri.

Dacă ești un iubitor de narghilea începător, atunci nu îți recomandăm să amesteci mai mult de 2-3 gusturi altfel nu veți simți jumătate din ele. Cu cât un mix  este mai simplu, cu atât este mai delicios.

Când faci diferite mixuri, bazează-te pe logica combinațiilor de arome din viața reală (ar fi delicios dacă ai amesteca cola cu înghețată?:) 

Principalul lucru atunci când creezi un mix de arome narghilea este să nu îți fie teamă, iar rezultatele cele mai bune vor veni odată cu experiența. 

 

Relaxează-te altfel! Spor la fum!

Alexandra, Energy Hookah




 

Suport clienti 08:00 - 21:00

0760059528 office@energyhookah.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!