Doar 12 lei taxa de transport pentru comenzile cu ridicare din Easy Box-ul Sameday. Profită acum. Ai livrare în 24h*.

Ghidul cumparatorului de narghilea

Ghidul cumparatorului de narghilea

Narghileaua a devenit un fel de ”distracție” pentru multe persoane în zilele noastre. Este o modalitate extrem de comodă de a te relaxa, de a  te ”întinde” la povesti cu prietenii, o modalitate ”la îndemână” de a te lăsa de fumatul clasic și nu în ultimul rând de a te bucura de tărie, gustul aromat și norii groși de fum. 


Dacă te-ai decis să îți achiziționezi o narghilea pentru acasă și nu știi de unde să începi, acest ghid este pentru tine.


Am structurat acest ghid în 4 părți mari, care la rândul lor au mai multe subcategorii. Am adunat aici cele mai prețioase informații, le-am detaliat pe înțelesul tuturor deci nu-ți mai rămâne decât să ”treci la treabă”.

După cum spuneam, acest ghid este împărțit în 4 categorii mari.

  • La primul punct, am enumerat (am făcut-o intenționat)) motivele principale pentru care ți-ai lua o narghilea acasă. Bineînțeles. Am spus doar de bine, deoarece vă propunem arome fără tutun și fără nicotină, care nu afectează sănătatea, dar asta vei descoperi și tu în rândurile de mai jos.
  • La al 2-lea punct am vorbit despre narghilea, din ce este ea alcătuită și de ce trebuie să ții cont atunci când îți achiziționezi o narghilea.
  • Pentru că pe lângă narghilea mai ai nevoie și de alte accesorii, le-am amintit pe toate la punctul 3, unde, de asemenea afli cum să îngrijești o narghilea profesional.
  • Cel de-al 4 lea punct dar nu cel din urmă, este despre aromele de narghilea în special despre cele fără tutun și fără nicotină.
Dacă te-am făcut curios, citește rândurile de mai jos.

1. Se merită o narghilea pentru acasă?

Răspunsul nostru este DA.

De ce?

În primul rând pentru a te relaxa.
Imaginează-ți: ești obosit, seara acasă, îți pui un film…și te apuci de ronțăit semințe. Stai, defapt nu, că îți strici dinții :). Ești fumător și mergi des pe balcon sau afară să te relaxezi la o țigară. Asta înseamnă că trebuie să faci câteva drumuri și totodată să întrerupi de mai multe ori filmul.

Acum, imaginează-ți că ai o narghilea, vrei să te lași de țigări dar tot vrei să fumezi, deci îți achiziționezi arome fără tutun și fără nicotină, îți pregătești narghileaua și te pui în fața televizorului. Acum savurezi filmul dar și narghileaua fără să faci „drumuri în plus” (înțelegi ce zic :)).

În al doilea rând pentru a socializa.
Tuturor ne place să povestim. Cum a fost la muncă, cum am agățat o tipă bună, unde o să ne petrecem vacanța … și multe alte întâmplări din viața noastră. Prietenii tăi vin la tine… îi servești cu cele mai bune bucate, cele mai alese băuturi, dar pe la sfârșit nu prea mai ai ce face dar totuși aveți chef de povestit. Invită-ți prietenii într-un loc special amenajat, pe terasă sau balconul tău, și servește-i cu o narghilea. Poți face acest lucru și în living deoarece nu vei avea parte de mirosuri neplăcute, totuși ai nevoie de un spațiu aerisit. Unii vor fi încântați de procesul de realizare a narghilelei, alții vor fi surprinși de gustul fermecător al aromelor și alții se vor bucura de mult fum. 

Cu o narghilea, e mult mai simplu să comunici și să te relaxezi alături de prietenii tăi.

 

În al treilea rând, dar nu cel din urmă, pentru tot procesul în sine
A face o narghilea, presupune mai mulți pași, pe care îi vom detalia mai jos, presupune un întreg proces. De la achiziționarea narghilelei, cărbunilor, aromelor și a celorlalte accesorii conexe, este nevoie de un pic de cercetare, asta dacă nu-ți dorești o narghilea ”oarecare”. După ce ți-ai ales produsele dorite, e timpul să îți pregătești narghileaua. Pentru mine și sunt sigură că și pentru mulți pasionati de narghilea, acest proces este unul extrem de relaxant. Îmi place să aleg aromele cu grijă, să le mixez și mai ales să mă bucur de rezultatul final. Dacă și ție îți place să încerci mixuri noi, să savurezi diferite arome și ești cât de cât meticulos, narghileaua e pentru tine.

Acestea sunt doar câteva motive pentru a-ți achiziționa o narghilea acasă. Totul depinde de tine acum.



2. Cum alegi o narghilea?

Înainte de a achiziționa o narghilea, trebuie să știi în primul rând din ce este alcătuită.
 

2.1. Din ce este alcătuită o narghilea?

Elementele de bază ale narghilelei sunt vasul și baza (coloana narghilelei). În ele are loc compactarea tuturor substanțelor nocive din tutun/aroma narghilea. În tubul de narghilea aceste substanțe se depun pe pereți iar în vas se dizolvă în lichid. Tubul sau axul narghilelei este realizat de obicei din oțel inoxidabil sau aluminiu, iar vasul este de cele mai multe ori din sticlă, dar poți găsi și variante din plastic sau cristal. Pe lângă aceste două părți, narghileaua trebuie să mai conțină și:

Furtun narghilea - este acel tub lung din silicon prin care trece fumul din narghilea. Un capăt al furtunului este atașat la baza narghilelei, iar la celălalt capăt este atașat muștiucul prin care se trage fumul din narghilea. Această muștiuc este de obicei realizat din lemn, metal sau plastic și este perfect pentru a fi ținut în mână. În capătul acestui muștiuc, se atașează muștiucul personal de unică folosință. Cel mai adesea, o narghilea are un singur furtun, dar pe piață sunt mai multe branduri care produc narghilele cu  2 până la 4 furtune.

Valva - (sau supapa) servește pentru a elimina fumul care s-a acumulat în vas. Acest lucru este necesar atunci când narghileaua începe să aibă un gust de ars sau atunci când  se schimbă cărbunii.

Conectorii narghilelei - aceștia sunt cele mai mici elemente dintr-o narghilea și cu ajutorul lor se realizeaza etanșarea.

Farfuria - această piesă servește ca loc pentru a scutura cărbunii, dar și pentru a așeza cleștele. Dacă îți dorești ca narghileaua ta să își păstreze cât mai mult timp aspectul de nou, folosește un port cărbuni pentru a scutura cărbunii sau a-i păstra.

Creuzetul: locul în care se așează amestecul de tutun. După ce așezi tutunul / aroma în creuzet, peste acesta se așează folia de aluminiu sau un HMD și cărbunii. Creuzetele sunt de mai multe tipuri și dimensiuni și pot fi fabricate din lut, metal, ceramică sau silicon. Dar mai multe informații despre creuzet găsești mai jos.



Pe lângă aceste elemente, mai sunt și alte accesorii despre care o sa vorbim puțin mai jos.

2.2. Narghilea cu un furtun sau cu mai multe?

Narghilele cu mai multe furtunuri par a fi perfecte pentru reuniunile între prieteni. Însă, nu omite faptul că: cu cât sunt mai multe furtunuri, cu atât vei avea parte de mai puțin fum și mai puțină intensitate a aromei.

Narghileaua cu mai multe furtunuri (două, trei sau patru) a fost concepută inițial pentru a se fuma de mai multe persoane. Dacă alegi o narghilea cu mai multe furtunuri, în timpul sesiunii de narghilea, nu trebuie să mai ”împarți” cu nimeni furtunul tău, deci puteți să vă bucurați împreună de fumul aromat. Dacă fumezi într-un grup mai mare, atunci când folosești o narghilea cu mai multe furtunuri, va trebui să aștepți mult mai puțin până la rândul tău. De fapt, tocmai acesta este avantajul acestor narghilele.

Chiar dacă ai două  sau mai multe furtunuri, trebuie să știi că nu veți putea fuma în același timp cu alte persoane. 

Dacă doi oameni trag din narghilea în același timp, fumul va fi foarte puțin iar aroma nu atât de intensă. Tutunul/ aroma de narghilea se arde mult mai repede decât în ​​cazul unui narghilele cu un singur furtun. Prin urmare veți putea simți un fum amar și insuficient răcit iar sesiunea de narghilea va fi mult mai scurtă. Dacă nu există bile în porturile care acționează ca supape, va fi dificil să fumați. Tragerea va fi anevoioasă, deoarece nu există etanșeitate. Având în vedere această caracteristică, va fi necesar să îi asiguri etanșeitatea în mod artificial. Adică, al doilea furtun trebuie închis, de exemplu, cu un deget. Ceea ce clar, nu este foarte igienic.

Răspunsul la întrebarea „De ce este mai bună o narghilea cu un furtun?” este evident. Dar asta nu înseamnă deloc că narghileaua cu mai multe furtune trebuie evitată. Pe site-ul nostru găsești diferite narghilele cu mai multe furtune, raport calitate-preț foarte convenabil de care te poți bucura acasă.

 

2.3. Narghilea de dimensiuni mici sau mari?

Alegerea dimensiunii narghilelei, se face, adesea, doar pe baza designului. Mulți începători își achiziționează o narghilea de dimensiuni mici ca apoi să o înlocuiască cu narghilea de dimensiune mai mare.

Principalul dezavantaj al modelelor de narghilea mici, este evident - o capacitate mică. De fapt, o astfel de narghilea poate fi folosită (calitativ) de o singură persoană, maxim două. De asemenea, experții sunt de părere că gustul tutunului/ aromei de narghilea, dintr-un dispozitiv mai mic, este pe departe de cel real. În vasul de narghilea se pune prea puțină apă, iar axul este foarte scurt, așa că fumul nu are timp să se răcorească complet. Acest lucru afectează calitatea narghilelei.

Dar hai să vedem și avantajele. Modelele de narghilea mici sunt foarte comode să le porți dintr-un loc în loc (la birou, acasă, în mașină), o poți lua cu tine în vizită la prieteni sau o poți lua cu tine în natură. De asemenea, este foarte ușor de depozitat. O astfel de narghilea poate fi ”ascunsă” în orice dulap. Iar de curățare..nici nu mai zic … este mult mai rapidă decât cea a narghilelelor de dimensiuni mari. 

Acum, că veni vorba despre dimensiuni mari… principalul dezavantaj al narghilelelor mari ar fi fix acesta: dimensiunea lor. Nu numai că ocupă mult spațiu, dar sunt și destul de dificil de transportat. Ca și avantaj, în primul rând, narghilele de dimensiuni mai mari oferă un fumat de calitate. Fumul dintr-o narghilea de dimensiuni mari este mai bine răcit și curățat datorită lungimii axului, așa că este mult mai sigur să fumezi. În al doilea rând, o narghilea mare permite mai multor persoane posibilitatea de a fuma, iar tragerea este mult mai ușoară.

 Înălțimea optimă a unei narghilea pentru fumatul repetat este de la 58 cm până la 1 m.

Toate narghilelele, și cele mici și cele mari, au atât avantaje cât și dezavantaje. Nu poți spune decât subiectiv care dintre ele este mai bună. Prin urmare, atunci când cumperi o narghilea, trebuie să te decizi ce așteptări ai de la ea. Dacă fumezi singur și îți dorești confort și gustul bogat, atunci nu ezita să îți alegi o narghilea de dimensiuni mici. Dacă sunteți adeptul unei calități constante, unui gust cât mai apropiat de cel real și dacă vă doriți o tragere mai ușoară și sesiuni alături de prieteni, atunci narghileaua de mari dimensiuni este potrivită.



3. Care sunt accesoriile de care ai nevoie pentru o narghilea?

Acum, dacă ți-ai ales narghileaua, să știi că asta nu e tot! Mai ai nevoie și de câteva accesorii pentru ca sesiunea ta să fie una perfectă.
 

3.1. Creuzetul pentru narghilea

Creuzetul pentru narghilea, este o piesă fără de care nu este posibilă sesiunea de narghilea. Pe piață există o sumedenie de creuzete pentru narghilea, insă mai jos am amintit de cele mai renumite tipuri de creuzete narghilea. 

Creuzetul clasic sau Turkish este unul dintre cele mai cunoscute modele de pe piață. Pereții acestuia sunt groși, are 5-6 găuri mari, de obicei asimetrice, fiind de multe ori realizat manual.
Ce ar trebui să știi despre creuzetele Turkish este că:

  • cupa este adâncă și poate găzdui o cantitate mare de aromă/tutun

  • oferă o tragere clasică: nu prea puternică, dar nici prea slabă

  • rețin căldura datorită pereților groși și oferă o aromă uniformă pe toată durata sesiunii

  • se poate utiliza atat cu folie cat si cu Kaloud (Smoke Box/ HMD)


Acest tip de creuzet este recomandat pentru aromele clasice, tăiate mediu sau mare, cu o cantitate moderată de sirop (melasă). Nu este recomandat pentru aromele siropoase deoarece anumite substanțe lichide care au un rol important pentru sesiunea de narghilea se pot scurge prin orificii, ajungând în vasul de narghilea. 

 

Creuzetul Phunnel este ușor de remarcat și îl întâlnim din ce în ce mai mult în rândul pasionaților de narghilea. Se deosebește de celelalte prin faptul că dispune de un singur orificiu central, care împiedică scurgerea melasei. Acest tip de creuzet se găsește pe diverse dimensiuni. Creuzetul phunnel oferă o distribuției corecte de căldură, păstrează gustul și fumul dens pentru o perioadă îndelungată.
Însă acest model de creuzet are și alte caracteristici care merită menționate:

  • potrivit pentru aromele puternice, tăiate fin, cu mult sirop (melasă)

  • eliberează o aromă intensă, de lungă durată

  • este puțin probabil să arzi tutunul sau să îl încălzește prea tare

  • este compatibil cu folia de aluminiu și dispozitive de gestionare a căldurii

Se recomandă atât începătorilor cât și profesioniștilor, fiind un creuzet ușor de utilizat și întreținut.


Creuzetul Killer este combinația dintre modelele Turkish și Phunnel, apărut relativ recent. Poți recunoaște un creuzet Killer după baza sa plată și pereții groși, datorită cărora tutunul este încălzit uniform. Este o alegere bună pentru tutunurile puternice. 
Câteva dintre caracteristicile creuzetului de tip Killer sunt:

  • capacitatea lui este una destul de mare

  • are o structură tradițională cu 5 găuri

  • fumul pe tot parcursul sesiunii este unul dens



Acestea sunt de obicei fabricate din lut sau ceramică, materiale care necesită curățare periodică și o îngrijire deosebită. Nu este recomandat pentru aromele siropoase. Achiziționarea unui creuzet pentru narghilea este o decizie la fel de importantă ca și alegerea aromei potrivite. Acestea sunt două componente principale de care depind direct întregul proces al unei sesiuni de shisha. Ca să nu dai greș cu sesiunea de narghilea, noi îți recomandă creuzetul de tip Phunnel mai ales dacă ești începător.

Totuși, tine cont că aromele se fumează diferit în funcție de tipul creuzetului.

Pentru a avea o experiență cât mai plăcută, îți recomandăm să încerci, pe cât posibil, toate tipurile de creuzet, astfel vei ști din care creuzetul se fumează cel mai bine aroma / tutunul ales de tine.

 

3.2. Folia de aluminiu, sita narghilea  sau HMD narghilea (smoke box-ul)

Folia de aluminiu, este cunoscută ” de când pământul” și este folosită ”de când lumea”. Nu este scumpă și poate fi cumpărată de la orice magazin alimentar. Dar cum industria narghilelei nu sta pe loc, producătorii ne propun fel de fel de folii, care mai groase, care mai sofisticate dar și gata perforate, ca să ne facă procesul de pregătire al narghilelei cât mai ușor.   

Hmd-ul este ”concurența” foliei de aluminiu, iar sită pentru creuzet este tot mai rar folosită, așa că nu o să detaliem despre ea. Hmd narghilea face posibil controlul temperaturii cărbunilor și cantității de căldură emanată de ei, datorită faptului că acest accesoriu este echipat cu un capac care poate fi îndepărtat și are orificii reglabile pentru a regla fluxul de aer. Datorită acestui smoke box, se dezvăluie toată bogăția aromei, iar creuzetul este încălzit uniform. Acesta poate fi așezat pe orice tip de creuzet, este ușor de utilizat, durabil și reduce foarte mult din efectele negative ale fumatului. Dezavantajul său este că atunci când achiziționați un HMD original, prețul va fi destul de mare, iar dacă achiziționați unul fake durata de viață a acestuia este mică. 

Orice ai alege, sită (care vine inclusă la unele narghilele) folie de aluminiu sau HMD, este bine. Fără una din aceste accesorii, sesiunea de narghilea nu este posibilă. 

 

3.3. Cărbunii de narghilea

La fel ca și accesoriile de mai sus, fără cărbuni, n-ai cum să ai parte de o sesiune de narghilea. 

Cărbunele joacă un rol la fel de important ca și tutunul / aromele de narghilea. Prin urmare, alegerea acestuia trebuie abordată cu multă seriozitatea.

Cel mai popular cărbune pentru narghilea este cel din nucă de cocos. Aceștia are o serie de avantaje, printre care se numără:

  • cărbunii din nucă de cocos sunt naturali, nu conțin aditivi chimici nocivi;

  • rețin căldura o perioadă lungă de timp (>40-50 min);

  • nu influențează gustul original al tutunului / aromei de narghilea;

  • nu emană miros neplăcut în timpul sesiunii de narghilea;

  • nu trebuie să îi înlocuiești frecvent în timpul unei sesiuni de fumat.

Cu toate acestea, acești cărbuni de narghilea au și anumite dezavantaje. Un exemplu este: timpul de aprindere (durata de aprindere poate să ajungă și pâna la 10 min).
 

Pentru o sesiune de narghilea de 50-60 min se recomandă folosirea a 3 cărbuni naturali din nucă de cocos.

Deasemenea, acești cărbuni narghilea nu se pot aprinde decât cu un aprinzator electric special sau pe o plită.

Cărbune pentru narghilea cu aprindere rapidă sau autoaprindere, al cărui preț este semnificativ mai mic decât cărbunele de nucă de cocos, este, de asemenea, la mare căutare mai ales în sezonul cald. Acești cărbuni fac posibilă începerea fumatului mai rapid datorită aprinderii instantanee a cărbunelui, dar, cu toate acestea, are câteva dezavantaje: este creat pe bază de substanțe chimice, are un miros neplăcut, pot produce scântei puternice și au un timp scurt de reținere a căldurii. 

 

3.4. Plită sau aprinzător electric pentru cărbunii de narghilea

Plita pentru carbunii de narghilea sau aprinzătorul electric simplifică și accelerează procesul de preparare a cărbunelui. Cu ajutorul aprinzatorului de cărbuni pentru narghilea, cărbunii vor fi încălziți uniform. Plita pentru cărbunii de narghilea este ușor de transportat și de luat cu tine în vacanțe, singurul minus fiind că trebuie conectat la o sursă de curent.
 

 Sugestii generale pentru încălzirea cărbunilor de narghilea
 Atunci când puneți cărbunii pe o plită narghilea / aprinzător electric, este necesar să îi întoarceți pe partea cealaltă când aceștia s-au aprins până la jumătate, astfel veți avea parte de o încălzire uniformă a cărbunelui pentru narghilea. Cărbunele de narghilea va fi gata, în momentul în care devine de culoare roșu aprins, iar marginile vor căpăta o nuanță gri (cenușă), fără zone negre. Înainte de a pune cărbunele preîncălzit pe HMD sau pe folia de aluminiu, suflă-l pentru a îndepărta excesul de cenușă.
 

3.5. Port cărbuni narghilea

Deși vei crede că acest accesoriu este doar pentru localuri, vei fii surprins cât bine îți va prinde acasă. Folosește acest port cărbuni pentru a transporta cărbunii de la plită la narghilea, pentru a-i scutura de cenușă sau pentru a-i păstra pentru mai târziu. Cu acest port cărbuni, protejezi farfuria narghilelei, dar și spațiul din jurul narghilelei care nu va fi afectat de cenușă.
 

3.6. Clește pentru cărbuni narghilea

Nu știu dacă acest accesoriu mai are nevoie de o descriere, dar tot ce trebuie să știi este că  că fără el, nu poți gestiona cărbunii. Fie că îi pui pe plită, fie că îi iei de pe plită pentru a-i așeza în creuzet, fie că iei cărbunii pentru a-i scutura, acest accesoriu este indispensabil. 

3.7. Mustiuc de unică folosință

Mulți iubitori de narghilea își fac griji că fumatul într-o companie mare este neigienic și incomod. Problema este rezolvată foarte simplu de muștiucul de narghilea de unică folosință. Utilizarea lor nu este doar convenabilă, ci și sigură. Majoritatea bolilor se transmit prin salivă, iar atunci când utilizezi acest muștiuc, te vei proteja de germeni și viruși. Folosirea acestor muștiuce narghilea de unică folosință este extrem de simplă: trebuie doar sa pui acest accesoriu individual, în capul muștiucului de narghilea. După ce ai fumat, îl scoți și îl păstrezi la tine. După utilizare se recomandă aruncarea acestuia.

Trebuie să știi că, există și muștiucuri personale care pot fi reutilizate la fiecare sesiune de narghilea. Acestea sunt realizate din materiale mai durabile, au lanț de pus la gât și pot fi purtate cu ușurință la orice sesiune de narghilea, fie că este acasă, la prieteni sau într-un local.

 

3.8. Produse de îngrijire a narghilelei

Dedicăm mult timp procesului de pregătire a unei sesiuni de narghilea dar și fumatului iar adesea uităm că și îngrijirea narghilelei trebuie efectuată. Gustul și aroma pe care o simți depind foarte mult de starea în care se află toate elementele narghilelei. În continuare vă vom ajuta să alegeți cele mai bune produse de îngrijire a narghilelei, pentru o durată mai lungă de viață a acesteia.
 

Cum se curăță profesional vasul de narghilea?

Cu toții știm că narghileaua și celelalte accesorii ( creuzet, hmd, clește) se spală după fiecare utilizare. 

Cum zice o vorbă mare: ”Nu lăsa pe mâine ce poți face azi”.

Acum, e mult mai ușor să-ți curăți narghileaua deoarece pe piață sunt o sumedenie de soluții special create pentru a avea parte de o îngrijire profesională a acesteia. Până să descoperim pudra SCHMAND WEG, foloseam apă caldă cu lămâie sau bicarbonat de sodiu pentru curățarea vasului de narghilea.

De reținut: NICIODATĂ, dar niciodată nu utiliza detergent de vase pentru spălarea vasului de narghilea sau a oricărei părți a narghilelei. 

Detergentii de vase conțin substanțe chimice, care se impregnează în componentele narghilelei și pot afecta în primul rând gustul și aroma, dar pot deteriora în timp narghileaua.

După cum vă spuneam mai sus, pudra SCHMAND WEG, este ideală pentru a curăța vasul de narghilea, chiar și atunci când l-ai ”uitat” nespălat o perioadă mai lungă de timp. Pe lângă pudră, mai ai nevoie de un burete flexibil ca cel din poza de mai jos. (P.S. el se folosește și pentru spălarea sticlelor sau a paharelor).

Am pregătit pe youtube un video special pentru curățarea vasului de narghilea.

Pentru celelalte componente Shisha Cleaner este soluția ideală. Un produs ideal pentru părțile metalice, cum ar  fi: coloana, conectorii, muștiucul dar și furtunul. Cu această soluție vei putea redă strălucirea narghilelei tale și poți elimina cu ușurință mirosurile neplăcute. Shisha Cleaner vine sub formă lichidă iar sticluță este echipată cu pulverizator. După pulverizarea acestei soluții mai ai nevoie de cele 3 perii pentru a curăța narghileaua până în profunzime.

Mod de utilizare SHISHA CLEANER

 

  • pulverizați soluția  pe coloana narghilelei și conectori, așteaptă 5 minute, apoi folosește peria specială pentru a îndepărta reziduurile. Clătește cu apă caldă toate elementele narghilelei de 3 - 4 ori. Aceste produse de îngrijire a narghilelei se pot utiliza zilnic sau ori de câte ori este nevoie. Amintește-ți că o narghilea curată va transmite gustul de tutun/ aromă mult mai real și fără modificări. Respectarea acestor recomandări simple îți va permite să profiți la maximum de proces de fumat.

4. Cum alegi aromele pentru narghilea?

Poți pregăti o narghilea de înaltă calitate doar alegând corect amestecul de tutun, adică aroma de narghilea. La urma urmei, toată sesiunea și gustul depind de această componentă. 

 Pe piață, există multe varietăți de amestecuri, atât cu tutun cât și fără. În amestecurile cu tutun, frunzele de tutun sunt prelucrate cu atenție la temperaturi ridicate până la uscarea completă, apoi înmuiate în aditivi organici și esențe aromatizante. De acolo își iau tăria și gustul.
Însă, cum nu promovăm tutunurile de narghilea, mai jos vei găsi informații doar despre aromele fără tutun și fără nicotină.

Acestea sunt o alternativă inteligentă pe care chiar și nefumătorii o pot încerca, obținând în același timp plăcere maximă și fără ai afecta propria sănătate.

Aromele fără tutun și fără nicotină sunt realizate în general pe bază de frunze de ceai, dar pe piață se găsesc și arome pe bază de fibre de celuloză. Iată câteva beneficii ale acestor arome de narghilea pe bază de frunze de ceai:

- diversitatea aromelor: gamă variată de arome pentru toate gusturile. Aromele pot fi gata mixate sau solo ( pentru a pregăti chiar tu propriul mix)

- nu poți arde frunzele de ceai: chiar dacă ești începător în acest domeniu, cu aceste arome de narghilea nu ai cum să dai greș. Spre deosebire de tutunul de narghilea, aceste arome pe baza de frunze de ceai rezistă și își păstrează aroma la temperaturi foarte înalte.

- nori de fum groși: da, ai citit bine, aromele de narghilea pe baza de frunze de ceai, ”fac” mult fum, iar dacă le mixezi cu tutun narghilea, vei obține o aromă mai intensă și mai mult fum.

- nu necesită tăiere sau stoarcere: aceste arome fără tutun și fără nicotina, poate fi utilizată imediat, fără a necesita tăiere. Cantitatea de melasă este perfect proporțională cu cantitatea de frunze de ceai, așa că  nu-ți rămâne decât să pui aroma în creuzet narghilea.

Pe site-ul nostru ( www.narghilea-shisha.ro) în categoria arome, găsești o selecție de arome gata ”sortate” pentru a-ți fi mai ușor să identifici aroma potrivită. Fie că îți plac aromele mai dulci pe baza de deserturi, fie cu îți plac aromele fructate sau fie că-ți dorești să creezi propriile mixuri, pe site-ul nostru găsești o gamă variată de arome pentru toate gusturile.

REȚINE: toate aromele de pe site-ul nostru sunt FĂRĂ TUTUN ȘI FĂRĂ NICOTINĂ. 

Propunerea noastră este să încerci cât mai multe arome pentru a-ți găsi propriile tale mixuri. Astfel, nu vei da greș niciodată atunci când pregătești o narghilea. 
 

Top arome narghilea în rândul pasionaților de shisha:
 

1. Măr. Acesta este cel mai popular fruct pe care iubitorii de narghilea îl folosesc fie solo fie în mixuri.

La noi pe site găsești:

Folosit ca ingredient principal în mixuri, vei obține o aromă cu un gust dulce -acrișor. În plus, mărul se potrivește bine cu toate celelalte arome.
 

2. Portocală. Aromele de citrice sunt la fel de căutate ca și mărul.

Pe site-ul nostru găsești:

Combină aceste arome cu gheață, cola sau mentă. Vei obține un un gust strălucitor și ușor răcoritor.
 

3. Struguri. O altă aromă iubită de pasionații de narghilea. Folosește aroma de struguriîn amestecuri de fructe de pădure, de exemplu, zmeura, prune, căpșuni, afine sau fructe de pădure pentru a avea un gust aromat, plăcut și savuros.

Îți recomandăm aroma de struguri de la PUER - Grape - Mix De Struguri, 100gr sau un mix extrem de reușit de la Egoista - Summer Party Ice - Struguri, Piersici, Feijoa, Gheata, 50g, Egoista.

4. Pepenele. Fie că alegi pepene roșu, fie că alegi pepene galben cu roșu, fie că alegi mixuri cu pepene, această aromă va fi mereu o încântare pentru pasionații de narghilea. 

AICI vei găsi o gamă variată de arome de narghilea cu pepene. 

Acestea sunt doar câteva arome pe care poți să le încerci și cu siguranță nu vei da greș. Pe lângă acestea poți încerca aromele de narghilea pe bază de fibre de celuloză de la WAYS. Cu gustul lor fermecător, cu aroma intensă și cu mulți nori de fum, aceste arome sunt copia fidelă a celui mai cunoscut tutun de narghilea, dar în varianta fără tutun și fără nicotină.

Deasemenea, aromele de la FUM ( produs romanesc ) nu te vor lăsa indiferent.

 


În încheiere, sper că aceste informații îți sunt utile, iar dacă nu m-am făcut înțeleasă lasa-mi un mesaj pe whats app cu întrebările tale referitoare la narghilea. Voi fi acolo!
 

Relaxează-te altfel! Spor la fum!

Alexandra, Energy Hookah

 

Suport clienti 08:00 - 21:00

0760059528 office@energyhookah.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!