Doar 12 lei taxa de transport pentru comenzile cu ridicare din Easy Box-ul Sameday. Profită acum. Ai livrare în 24h*.

Cum îngrijim un creuzet pentru narghilea din lut?

Cum îngrijim un creuzet pentru narghilea din lut?

Fumatul de narghilea este un proces extrem de plăcut mai ales dacă ești într-un local cu specific shisha iar maeștrii, narghiliștii, îți prepară cu grijă și responsabilitate o narghilea. Dar, un alt sentiment de plăcere și satisfactție este atunci când îți pregătești narghileaua acasă, de data aceasta responsabilitatea căzând pe umerii tăi.

Toți știm ”regula de aur”: o narghilea trebuie (chiar trebuie :)) spălată după fiecare utilizare. Iar dacă timpul îți permite, măcar o dată pe lună, este recomandată o curățare generală  narghilelei, mai ales dacă o utilizezi de mai multe ori pe zi. 

Însă, n-am idee din ce motive (dar pot găsi câteva), îngrijirea creuzetelor de lut este adesea tratată cu nepăsare

Ca urmare, sunt sigură, că măcar o dată ai văzut acele creuzete care au acea ”funingine” pe margini, adică tutunul ars. Această ”negreață” apare pe pereții creuzetului deoarece o parte din tutun și sirop se infiltrează prin golul dintre creuzet și folie/HMD, iar sub influența căldurii, vaporii se ridică și rămân pe margini. Acolo, căldura cărbunilor îi arde, lăsând așa zisele urme ”negricioase” pe creuzet.

 

Un creuzet cu o asemenea ”degradare” scade semnificativ gustul și aroma noului amestec. Totodată, tutunul va avea un post gust neplăcut, de ars. Dacă această parte nu este curățată la timp, creuzetul va deveni inutilizabil foarte repede, si nu-ți mai rămâne decât să-l arunci și să-ți achiziționezi altul. 
 

Cum să previi arderea tutunului de pe creuzet
 

O modalitate simplă pentru a  preveni această ”negreață” este să ștergi ușor frunzele de tutun și siropul în exces de pe marginile creuzetului cu un șervețel de hârtie. Acesta va absorbi surplusul de sirop și va preveni arderea tutunului.

Cum să îndepărtezi tutunul ars de pe creuzet

Pentru a îndepărta reziduurile de pe creuzet, cred că majoritatea dintre noi folosim pe lângă apă și buretele de vase de la bucătărie :).  Ai grijă doar să nu zgârii pereții creuzetului. 

Dacă buretele nu ajută, puneți la înmuiat creuzetul în apă fierbinte. Lăsați-l 15-20 min, după care reluați procedura. 


AȘA NU: în niciun caz nu trebuie să curățați creuzetul cu un burete de sârmă. Acesta va deteriora argila dar și glazura creuzetului (în cazul în care deții un creuzet glazurat).

Totodată, nu este recomandat să fierbi creuzetul deoarece există riscul se spargă în timpul fierberii. 



Sfaturi pentru a prelungi durata de viață a creuzetului tău de narghilea din lut sau glazurat

Dacă vrei ca durata de viață a creuzetului tău să fie cât mai lungă, ține cont de următoarele recomandări:

  • asigură-te că utilizați un creuzet de narghilea uscat - este recomandat să clătești creuzetul înainte de utilizare, dar nu omite să-l lași la uscat cel puțin 10-15 min. înainte de a-l folosi.

  • eliminați tutunul imediat după fumat -  principala cauză a contaminării porilor este răcirea siropului din interiorul creuzetului. Prin urmare, imediat ce ai terminat de fumat o narghilea, scoate cărbunii, lasă creuzetul să se răcească 7-10 minute și îndepărtează tutunul cu un șervețel.

  • încearcă să folosești un HMD (dacă nu utilizezi deja) - acesta distribuie mai uniform căldura în interiorul creuzetului spre deosebire de folie.

  • optați pentru creuzetele glazurate - veți avea parte de o curățare mult mai ușoară, iar siropul va pătrunde cu greu în creuzet.

  • achiziționează-ți mai multe modele de creuzete - dacă folosești mai multe tipuri de tutun, atunci ai nevoie de creuzet pentru fiecare tip de tutun in parte (unul poate fi folosit pentru tutunuri tari, celălalt pentru tutunuri cu mult sirop, altul pentru tutunuri dulci). Astfel nu se va simți prea tare diferența de gust atunci când schimbi aromele.

Dacă respecți aceste recomandări vei prelungi, cu siguranță, durata de viață a creuzetului de lut. Dar ținând cont că prețul unui astfel de creuzet nu este atât de ridicat, deci îți poți permite să îl schimbi atunci când este cazul. Semnul principal: atunci când siropul curge prin pereții creuzetului în timpul fumatului este clar acesta trebuie înlocuit.

 

În magazinul nostru online „www.narghilea-shisha.ro” veți găsi un număr mare de creuzete narghilea din lut. Selectează modelul dorit, adaugă-l în coș și plasează comanda. Dacă nu știi ce tip de creuzet să cumperi, contactează-ne și te ajutăm noi. 
 

Folosește produse de calitate și bucură-te o sesiune de narghilea cu mult fum.

 

Relaxează-te altfel! Spor la fum!

Alexandra, Energy Hookah

 

 

Suport clienti 08:00 - 21:00

0760059528 office@energyhookah.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!