Doar 12 lei taxa de transport pentru comenzile cu ridicare din Easy Box-ul Sameday. Profită acum. Ai livrare în 24h*.

Cat dureaza o sesiune de narghilea?

Cat dureaza o sesiune de narghilea?

Narghilea, shisha, hookah sau cum o numești tu, a devenit unul dintre cele mai populare și apreciate moduri de a te relaxa și de a te distra cu prietenii. Fie că ești acasă, într-un cerc de prieteni sau într-un local cu shisha, atmosfera relaxantă și norii groși de fum parfumat creează o nouă modalitate de a te destinde după o zi încărcată, și nu numai. 

Mulți dintre noi, am auzit de la cunoscuți, prieteni sau rude cum că: ”aseară, am fumat 2 ore și a fost totul perfect!” Și ne întrebăm dacă o fi adevărat, și cum naiba au făcut asta, că ”tu” sau ”eu” am fumat abia o oră.  

 

În acest articol vom afla cât timp se fumează o narghilea și vom încerca să evidențiem durata medie, ideală pentru un fumat de calitate. 

 

Sunt mai mulți factori de care depinde durata și calitatea unei sesiuni de narghilea. Cei mai importanți factori de care trebuie să ții cont sunt:

 
  • Tutunul / aroma de narghilea,

  • Creuzetul pentru narghilea

  • Cărbunii de narghilea,

  • Cantitatea de căldură care ajunge la aromă / creuzet.

 
  1. Tutunul sau aroma de narghilea.
 

De cele mai multe ori, tutunul deschis sau ”slab”  mocnește mai repede decât un tutunul puternic. Tutunurile mai slabe, au un nivelul redus de rezistență la căldură și sunt impregnate din abundentă cu siropul caracteristic acestora, care se evaporă rapid. Tutunul puternic este rezistent la multă căldură, fapt care poate prelungi o sesiune de narghilea

 

Totuși, dacă nu folosești tutunul de narghilea, îți recomandăm aromele pe bază de frunze de ceai, fără tutun și fără nicotină, arome gata pregătite pentru utilizare. Cu acestea sesiunile tale pot depăși 1h. Aromele pe ceai nu se supraîncălzesc, nu ai cum să le arzi și poți obține nori groși de fum. Dacă mixezi aromele pe baza de frunze de ceai cu tutun narghilea, vei obține o aromă mai intensă a tutunului, nori groși de fum și o durată mai lungă a sesiunii tale de narghilea.

 
  1. Creuzetul

 

Creuzetele, au și ele un rol extrem de important de care depinde durata unei sesiuni de narghilea. Puține însă, sunt capabile să se încălzească, să distribuie uniform căldura și să o rețină cât mai mult timp. De exemplu, creuzetele din lut sunt populare pentru capacitatea lor de a păstra căldura perfect, ceea ce duce la o sesiune mai lungă de fumat. În același timp, creuzetele din silicon se încălzesc mai repede, ceea ce reduce timpul de așteptare, aroma este mai intensă la început dar căldura nu este reținută pentru mult timp, fapt care face ca sesiunea să fie mai scurtă.

 

Totodată, timpul unei sesiuni de narghilea depinde de modul în care așezi aroma/ tutunul de narghilea în creuzet. Dacă așezi amestecul de tutun într-un mod mai „aerisit”, atunci vei obține un gust mai intens dar o durată mai scurtă a sesiunii tale. Un punct forte pentru o sesiune de narghilea mai lungă este umplutura sa densă. Datorită acestei metode, tutunul va arde mai mult timp, păstrându-și aroma și calitatea fumului. 

 

În general, cantitatea optimă a tutunului pe care o poți pune într-un creuzet narghilea standard este de 15-20gr, o cantitate recomandată pentru sesiuni de narghilea de 40-50 min. În același timp, există și creuzete cu o capacitate de 25-30gr care îți garantează sesiuni de narghilea mai lungi. 

 

Prin urmare, atunci când alegi un creuzet trebuie să te decizi ce proprietăți vor fi avantajoase pentru tine.

 
  1. Cărbunii de narghilea

 

Majoritatea persoanelor, nu pun accent pe calitatea cărbunilor, ci mai degrabă îi aleg după prețul lor redus. În acest caz, cărbunii mai ieftini sunt de proastă calitate, fac multă cenușă și vei avea surpriza să se crape sau să se stingă în timpul unei sesiuni de narghilea.

 

Îți recomandăm cu drag, cărbunii premium, 100% naturali, care pe lângă durată lungă de utilizare, au un nivel de cenușă mic, sunt inodori și insipizi. Încearcă-i și vei fi plăcut surprins, mai ales dacă îți dorești sesiuni lungi de fumat.

 
  1. Cantitatea de căldură

 

Deși am pus acest lucru l-a sfârșit, trebuie să ții cont că și de acest factor depinde durata sesiunii tale de narghilea. 

 

Căldura prea mare face ca siropul din aroma / tutun narghilea să se evapore mai repede, ceea ce face ca tutunul să ardă mai rapid. Este important să reglați cantitatea de cărbuni dar și temperatura care ajunge la aromă / creuzet cu ajutorul unui HMD. Cu ajutorul acestuia puteți regla temperatura, astfel durata sesiunii tale poate fi mai lungă. 

 

În concluzie, fiecare persoana își dorește să aibă o durată ”personalizată”  în care pot fuma o narghilea. Practic, toată lumea este de acord cu opinia generală că o narghilea poate fi fumată timp de 45 de minute, maxim până la 1 oră. În principiu, poți fuma o narghilea mai mult decât timpul specificat, dacă ții cont de recomandărilde de mai sus. 

 

Relaxează-te altfel! Spor la fum!

Alexandra, Energy Hookah

 

Suport clienti 08:00 - 21:00

0760059528 office@energyhookah.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!