Cum sa alegi carbunii de narghilea. Informatii generale despre carbunii pentru shisha

Cărbunele pentru narghilea este unul dintre cele mai importante elemente pentru prepararea unei shisha deoarece acesta încălzește creuzetul, totodată aroma. Gustul aromei pentru narghilea și plăcerea de a fumat, depinde de tipul, calitatea și corectitudinea încălzirii cărbunelui.


Care sunt cei mai buni cărbuni pentru narghilea?

Este imposibil să dai un răspuns clar la această întrebare, deoarece fiecare cărbune pentru shisha are atât avantaje, cât și dezavantaje și fiecare persoană poate percepe un fel de cărbuni  mai bun decât  celălalt. 


Cărbunele pentru narghilea se împarte în două tipuri principale: naturali (ex. cărbuni naturali din coajă de nucă de cocos) și artificiali (ex. cărbunii cu autoaprindere).


Cărbunii pentru narghilea din coajă de cocos, sunt considerați inofensivi pentru sănătate, nu influențează gustul aromei, nu emite substanțe nocive și sunt inodori.


Cu toate acestea, cărbunii naturali din cocos pentru shisha au și anumite dezavantaje. De exemplu, timpul de aprindere. Pentru a face o narghilea cu acești cărbuni, va trebui să așteptați cel puțin 10 minute, până se încing, totodată vei aveai nevoie de un aprinzator special pentru aprinderea lor. Iar dacă vrei să ai control asupra temperaturii cărbunilor, ai nevoie de un Kaloud.

Foarte populari în rândul pasionaților de shisha sunt cărbunii pentru narghilea din coajă de cocos. Iată câteva beneficii:

  • sunt naturali, nu conține aditivi chimici nocivi;

  • cu ajutorul acestora, căldura este menținută mult timp;

  • nu schimbă gustul original al aromei;

  • nu necesită înlocuire frecventă în timpul unei sesiuni de narghilea.


De asemenea, puteți găsi cărbuni pentru narghilea cu autoaprindere. Aceștia sunt realizați pe baza de substanțe chimice, datorită cărora aprinderea acestora nu necesită decât o brichetă sau chibrituri. Cărbunii pentru narghilea cu aprindere rapidă, se folosesc în general, în spații lipsite de curent electric, cum ar fi ieșirile în pădure, la lac sau parcuri.
Dimensiunile cărbunelui pentru narghilea din nucă de cocos

Cele mai accesibile forme pentru cărbunii de narghilea sunt cuburile de 22 mm sau 25 mm. De asemenea, odată cu dezvoltarea industriei shisha, au apărut noi forme de cărbune pentru narghilea, triunghiulari sau hexagonali, unele forme de cărbuni fiind realizate special pentru Kaloud, care au forma unui sfert de cerc. 4 cărbuni se potrivesc perfect formei Kaloudului, formând un cerc.


Cum știu dacă un cărbune pentru narghilea este de calitate?

Știai că dacă în producția de cărbune de cocos, extractul de tapioca a fost înlocuit cu sulf, veți simți un miros neplăcut, puternic și agresiv?! Totodată, dacă inițial, materiile prime nu au fost uscate bine sau cărbunii au fost făcuți din coji umede de nucă de cocos, atunci cărbune pentru narghilea se va sfărâma și se va încălzi foarte greu.

Un cărbune pentru shisha de calitate nu degajă mirosuri și nici gust, atunci când este fumat. De asemenea, cărbunii buni pentru narghilea, nu produc multă cenușă.


Accesorii suplimentare pentru cărbunii de narghilea

Pentru a aprinde în siguranță cărbunii de shisha aveți nevoie de un aprinzator special, astfel nu va trebui să curățați suplimentar alte suprafețe precum aragazul. Această plită electrică pentru narghilea, ocupă puțin spațiu, se încălzește rapid, poate fi purtată oriunde iar prețul este foarte accesibil.Dacă ai un local în care shisha este în meniu, sau pur și simplu ai nevoie să încălzești mai mulți cărbuni deodată, este neapărat să ai o Plita Electrică Pentru Aprinderea Carbunilor De Narghilea deoarece, cu ajutorul acesteia poți aprinde simultan, un număr mare de cărbuni (15 buc), ceea ce îți micșorează timpul de preparare a narghilelei.
Un alt accesoriu suplimentar dar foarte necesar pentru cărbunii de narghilea, ar fi un Port Carbuni Narghilea, un suport foarte convenabil pentru a transporta cărbuni încinși de la locul de aprindere, la narghilea. De asemenea, este ușor să scuturi cărbunii de cenușă, în acest suport pentru cărbuni, păstrând astfel tăvița narghilelei curată. Suportul pentru transportat carbunii de narghilea este prevăzut cu un maner confortabil și un suport pentru cleste. 


Totodată, dacă sesiunile tale de narghilea au loc în aer liber sau vrei să ai msai multă grijă de locul în care fumezi narghilea, vei avea nevoie și de o cupola pentru narghilea. Pe site-ul  nostru vei găsi două modele: Cupola Antivant Pentru Narghilea și Cupola Pentru Narghilea Din Sita. Acestea vor avea grijă ca sesiunea ta să fie la cele mai înalte standarde. 


                     

Să nu crezi că am uitat de Kaloud. Așa cum am amintit și anterior, acesta ajută la controlul temperaturii cărbunilor.  Pe lângă acest aspect, Smoke Boxul mai are și alte beneficii, cum ar fi:

Reduce timpul de preparare a unei narghilele;

Încălzește mai rapid creuzetul;

Gustul aromei este mai curat, mai gustoasa si mai durabila;

Elimină necesitatea foliei de aluminiu;

Previne arderea tutunului;

Prelungește timpul unei sesiuni de narghilea.
După ce așezi kaloud-ul cu cărbuni  pe creuzet,  se recomandă să îl lași timp de 5-8 min, pentru a încălzi corespunzător creuzetul. 


Sugestii generale pentru încălzirea cărbunilor

  1. Atunci când aprindeti cărbunii de narghilea, este necesar să îi întoarceți când aceștia s-au aprins până la jumătate, astfel veți avea parte de o încălzire uniformă a cărbunelui pentru shisha. 

  2. Cărbunii de narghilea vor fi gata, în momentul în care aceștia devin de culoare roșu aprins, iar marginile vor căpăta o nuanță gri, fără zone negre.

  3. Părțile laterale ale cărbunelui de narghilea nu ar trebui să fie supraîncălzite, deoarece cubul se poate sparge și își poate pierde din proprietăți. 

  4. Înainte de a pune cubul preîncălzit pe Kaloud sau pe folia de aluminiu, sufla-l pentru a îndepărta excesul de cenușă.


De unde să cumpărați cărbuni pentru narghilea? 

Puteți comanda cu ușurință de pe site-ul nostru, cei mai iubiți cărbuni pentru narghilea,  cu livrare direct la dvs acasă în doar 24h!


În concluzie, atunci când alegeți produse responsabil și informat, sesiunea de fumat narghilea va fi de neuitat, iar tu te vei putea bucura de o sesiune de shisa  relaxantă, confortabilă și lungă.


 Spor la fum!

Alexandra, Energy Hookah

Whatsapp Chat
Cu ce te putem ajuta? Suntem aici pentru tine!
Energy Hookah

Abonează-te la newsletter

Rămâi conectat cu noutățile și promoțiile noastre.

* E-Mail:

Whatsapp Chat
Cu ce te putem ajuta? Suntem aici pentru tine!
Energy Hookah